Hovězí vývar

Potřebujeme:

200 g předního hovězího masa, 100 g hovězích kostí, 1,5 l vody, 100 g kořenové zeleniny, cibuli, 20 g hovězích jater, trochu kapusty, česnek, pór, zelenou papriku, celý pepř, sůl

Jak na to:

Kosti dobře omyjeme, posekáme na menší kousky a vložíme do studené vody. Přidáme očištěné a umyté maso a dáme vařit. Když vývar začne vřít, přidáme sůl, pepř a dále vaříme na velmi mírném ohni dvě hodiny. Během vaření se vytváří pěna, kterou můžeme odstraňovat. Po hodině varu přidáme očištěnou zeleninu. Z mrkve kousek odložíme a ten spolu s játry osmahneme dozlatova. Vývar tak získá výraznější chuť a intenzivní zbarvení. Během vaření z vývaru odstraňujeme tuk, protože dlouhým vařením dodává nepříjemnou lojovitú příchuť a kalný odstín. Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko. Maso použijeme do polévky nebo jako hlavní jídlo s omáčku.
Tip: Hotovou polévku je možné dochutit špetkou mleté ​​červené papriky.

Podobné recepty:

Hovězí vývar se šunkou a žloutky, Hovězí vývar se sýrem a smetanou, Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, Hovězí maso na celer, Trojkorunka