Hovězí vývar se sýrem a smetanou
16.4.2008
1 l hovězího vývaru, 2 dl smetany (12 % tuku), 2 žloutky, 50 gramů strouhaného sýra, 1 rohlík, 20 gramů másla, pažitka.
Jak na to:Hovězí vývar přivedeme k varu, vešleháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a za stálého šlehání krátce přihřejeme - polévku nesmíme vařit žloutky by se srazily. Polévku rozdělíme na 4 talíře, přidáme do ní plátky rohlíku osmažené na másle, vše posypeme strouhaným sýrem a drobně pokrájenou pažitkou.
Podobné recepty:Hovězí vývar se sýrem a žloutky, Hovězí vývar se šunkou a žloutky, Česnekové kuře se sýrem a smetanou, Jednoduchá cibulačka, Hovězí plátky s bylinkami a sýrem