Slepice
1 menší slepici, sůl, 100 g míchané kořenové zeleniny, 40 g cibule, 50 g másla, 60 g hladké mouky, pepř, muškátový oříšek, ¼ litru sladké smetany, 1 žloutek, zelený petržel, 20 g čerstvého másla
Jak na to:Slepici dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na díly. Zalijeme vodou, osolíme a přikrytou vaříme. Když je slepice poloměkká, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a uvaříme na měkko. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, do níž pomalu přiléváme vývar ze slepice, smetanu a uvaříme na hustou omáčku. Okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Do hotové omáčky přilijeme v troše smetany rozmíchaný žloutek, přimícháme posekaný zelený petržel a syrové máslo. Potom vložíme uvařenou slepici a podáváme.
Podobné recepty:Podkarpatská slepice se zelím, Pečená slepice na slanině, Řecká slepičí polévka s vejcem, Kuřecí salát, Slepičí polévka s nudlemi