Kuře

24.10.2011
Potřebujeme:

1 kuře, lžičku másla, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibuli, 200 g čerstvých hub, 1 malý květák, 2 lžíce zelené petrželky, 30 g másla, 1 lžíci hladké mouky, 2 dcl kysané smetany, lžičku vegety, sůl

Jak na to:

Kuře rozkrájíme na porce a posypeme vegetou. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme kuře, podlijeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou prolisujeme, z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme smetanou, prolisovanou šťávou, přidáme udušené houby, uvařený posekaný květák, petrželku, dobře promícháme, dosolíme a vše přidáme na maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli