Slepice (kuře) na kari

24.10.2011
Potřebujeme:

1 slepici (kuře - nebo prostě maso z polévky), 2 cibule, 1 bobkový list, celý pepř, 3 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 150 g sterilovaného hrášku, 150 ml sladké smetany, sůl, pepř, 1 PL kari koření, citrónovou šťávu

Jak na to:

Maso, cibuli, celý pepř a bobkový list uvaříme, vyjmeme a necháme vychladnout. Uvařené, vychlazené maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky. V rendlíky rozpustíme máslo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou druhou cibuli, posypeme moukou, koření a kari kořením a chvíli osmahneme. Zalijeme troškou vývaru. Do omáčky vložíme pokrájené maso a okapaný hrách z konzervy, dochutíme solí a citronovou šťávou. Hotové zjemníme sladkou smetanou.

Podobné recepty:

Řecká slepičí polévka s vejcem, Slepice (kuře) na kari, Indické kuře s jogurtem, Podkarpatská slepice se zelím, Opilé kuře