Pražský koláč

Potřebujeme:

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 dcl kysané smetany, kvasnice (30-40 g), 1-2 dcl mléka, 4 lžíce cukru, 1 vejce (+ 1 vejce na potření), špetku soli
Náplň: 1 šlehačku ( + 1 ztužovač šlehačky), 1 tvaroh (ve vaničce - měkký), 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka

Jak na to:

Náplň: Šlehačku ušleháme, osladíme, přidáme ztužovač, tvaroh a vychlazený pudink a promícháme. Osladíme podle vlastní chuti. Necháme vzejít kvásek (mléko, kvasnice, lžičku cukru a promícháme). Mouku smícháme ze zbytkem cukru, přidáme kvásek, smetanu, vejce a sůl a propracujeme těsto. Necháme kynout min 1 hod.. Během kynutí propracujeme těsto znovu. Z vykynutého těsta vytvoříme 4 menší placaté koláče. Dáme je na vymazaný plech a necháme chvilku kynout. Potom potřeme vajíčkem a posypeme buď drobenkou se skořicí nebo jen skořicovým cukrem. Pečeme 20-25 min. Po vychladnutí podélně rozkrojíme, naplníme a nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Špagety na pražský způsob, Pražský koláč, Pražský koláč, Pražský koláč, Pražský sýrový salát