Pražský koláč

Potřebujeme:

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 kvasnice 1 vejce + 1 na potření, 4 lžíce cukru, 1-2 dcl mléka, 2 dcl kysané smetany, špetku soli Náplň: 1 šlehačku, 1 ztužovač do šlehačky, 1 tvaroh, 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka, cukr podle chuti
drobenku: polohrubou mouka, Heru, cukr, skořici

Jak na to:

Z mléka, kvasnic a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy kde jsme smíchali obě mouky. Vmícháme zbylý cukr, smetanu, vejce, sůl a mléko. Vypracujeme těsto a necháme kynout, během kynutí 1 krát propracujeme (kyne asi 1 hod.).. Z vykynutého těsta uděláme 4 koláče (placky) a necháme opět kynout. Dáme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme 20-25 min. Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme (do studeného pudinku vmícháme ušlehanou šlehačku ze ztužováním a tvaroh s vanilkovým cukrem). Povrch koláče posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Špagety na pražský způsob, Pražský koláč, Pražský koláč, Pražský koláč, Pražský sýrový salát