Šlehačkový dort

14.11.2012
Potřebujeme:

100 g másla, 100 krystalového cukru, jeden balíček vanilkového cukru, čtyři vejce, 70 g mletých mandlí, 100 g kakaa, 50 g hrubé mouky, 50 g Solamylu, jeden balíček kypřícího prášku do pečiva
Náplň: 500 ml smetany na šlehání, griotku na ochucení korpusu, kandované višně, čokoládu na strouhání

Jak na to:

Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce a ještě zašleháme.
Pak přidáme ostatní suroviny a dobře spolu smícháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně teplé troubě asi 1/2 hodiny.
Vychladlý korpus překrojíme, každý plát těsta pokapeme griotkou, poklademe na něj kandované višně a potřeme vyšlehanou šlehačkou.

Podobné recepty:

Šlehačkový dort, Šlehačkový dort, Šlehačkový dort, Krtkův dort, Francouzské karamelové kostky