Housky

600 g očištěných čerstvých hub, 60 g másla, 1 větší cibuli, 2 celá vejce, nastrouhaný sýr ementál na posypání, strouhanku, tuk na plech, 8 housek, rozpuštěné máslo
Jak na to:Z housek odkrojíme vršek a vydlabeme střed. Vnitřek vydlabaných žemlí vymažeme máslem. Houby na jemno rozsekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidáme rozsekané houby, osolíme, opepříme a doměkka udusíme. Do dušených hub zamícháme vejce a naplníme jimi vrchovatě připravené žemle. Povrch posypeme strouhankou, nastrouhaným ementálem, pokropíme rozpuštěným máslem a na omaštěném plechu v horké troubě asi 10 až 15 minut zapékáme. Podáváme teplé.
Podobné recepty:Plněné housky nebo Bosniaky, Torichas - sladká pochoutka, Zapékané housky, Zapečené sýrové hnízda, Květák na milánský způsob