Kuře kafura

24.10.2011
Potřebujeme:

kuře, cibuli, česnek, olej, bobkový list, tymián, mletou skořici, mletý zázvor, moučkový cukr, vejce, pepř, sůl

Jak na to:

Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbytku oleje osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme všechno koření a drobně nasekaný česnek a podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmažené kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolná dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme ho na malé kousky. Servírujeme s rýží posypanou pokrájenými vajíčky.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli