Ischelské dortíky

10.10.2011
Potřebujeme:

300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžíci kakaa, 50 g mandlí, 1 vejce
Náplň: 100 g jemného krystalového cukru, 100 g ořechů, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, 100 g másla
Poleva: 150 g čokolády na vaření, 60 g ztuženého tuku, mandle na zdobení

Jak na to:

Prosátou mouku, máslo, vejce, moučkový cukr, kakao a mleté ​​mandle zpracujeme na hladké těsto. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm a kulatou formičkou vykrajujeme kolečka, které upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé naplníme nádivkou. Vrch dortíků potřeme čokoládou a ozdobíme mandlí.
Náplň: Žloutky s cukrem vyšleháme nad párou do husté pěny. Odložíme a mícháme do vychladnutí. K žloutkům přidáme utřené máslo, mleté ​​ořechy a rum. Mandle spaříme v horké vodě a oloupeme.
Poleva: Čokoládu s tukem rozpustíme nad parou.

Podobné recepty:

Dortíky s ovocem, Dortíky s ovocem, Meruňkové dortíky, Sněhové dortíčky, Švestkové mini dortíky