Fettuccini polo

Potřebujeme:

1 sladkou smetanu, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, těstoviny, strouhaný sýr
I.část: 1 středně velkou cibuli, olej, 30 dkg kuřecích prsou nařezaných na kostky, trošku vegety, sůl, pepř, 2 stroužky Pomačkáním česneku
II. část: 1 středně velkou cibuli, olej, 15 dkg nakrájených čerstvých žampionů, nasekanou petrželku, sůl

Jak na to:

Spojíme první i druhou část omáčky, přidáme 1 dcl bílého vína. Suroviny na první omáčku podusíme pokud maso nebude měkké. Pak spolu podusíme i druhou část omáčky. Postupně přidáme 1 sladkou smetanu rozmíchanou s 2 lžícemi hladké mouky a necháme přejít varem. Do hotového přidáme kousek másla na zjemnění chuti. Uvaříme těstoviny v osolené vodě, nejlepší jsou italské Fettuccini (jsou to širší delší nudle). Těstoviny po uvaření scedíme, dáme na talíř, zalijeme omáčkou a vše posypeme nastrouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Jablečné harule - placky, Tvarohový koláč, Con polo, Koláč líné ženy, Omelety plněné mletým masem