Pomerančové tiramisu

17.10.2011
Potřebujeme:

2 mandarinkové kompoty, 125 ml šlehačky, 250 g sýra Mascarpone, 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžíce pomerančového likéru, 200-250 ml pomerančové šťávy, 1 balíček dlouhých piškotů, kakao, plátky pomerančů na ozdobu

Jak na to:

Kompotované mandarinky přecedíme a necháme okapat. Šlehačku vyšleháme do tuha. Mascarpone a tvaroh dohladka utřeme s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy. Dno nákypove, nebo dortové formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně poklademe okapané mandarinky a potřeme je polovinou tvarohového krému. Pokračujeme vrstvou mandarinek, na ni poklademe piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce. Před podáváním zákusek poprášíme kakaem a ozdobíme plátky pomeranče.

Podobné recepty:

Rebarborové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomarančové tiramisu