Pomerančové tiramisu

16.8.2008
Potřebujeme:

2 mandarínkové kompoty (cca 300 ml, 125 ml šlehačky, 250 g sýru Mascarpone, 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžíce pomerančového likéru, 200 – 250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus), 1 balíček dlouhých piškotů, kakaa a plátky pomerančů na ozdobu

Jak na to:

1. Kompotové mandarínky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.

2.Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému.

3.Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

4. Před podáváním zákusek poprášíme kakaem

Podobné recepty:

Rebarborové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomerančové tiramisu, Pomarančové tiramisu