Vepřové na luštěninových fazolím

13.11.2012
Potřebujeme:

1/2 kg vepřové krkovičky, hladké mouky, olej, 2 velké cibule, domácí slaninu, 1/2 l bujónu, zelenou luštěninových fazole, 2 rajčata

Jak na to:

Vepřovou krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme, z jedné strany pomoučníme. Na pánvi na troše oleje prudce opečeme nejprve nepomoučněnou stranu.
Opečené maso poklademe do zapékací mísy. Ve výpeku upražíme jemně pokrájenou cibuli a slaninu. Nasypeme na maso a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo zakryté apod. alobalem dusíme do měkka.
Když je maso měkké, poklademe na něj nakrájenou fazole a na osminky nakrájená rajčata, doplníme vývar aby vše bylo ponořené a dopečeme už odkryté.
Podáváme s opékanými bramborami nebo s těstovinami.

Podobné recepty:

Fazolový segedínský salát, Polévka z bílých fazolí, Klíčící pánev, Fazolový salát, Nakládáni zeleninové směsi