Kyselá polévka se zeleninou

14.10.2011
Potřebujeme:

1 kg jakékoliv ryby, 20 g másla, 40 g cibule, 1 lžičku mleté ​​červené papriky, 1,5 l vody, sůl, 120 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, 1 zelenou papriku, 1 zralou rajče, 5 zrnek pepře, 1 bobkový list, zelenou petrželku, 2 dcl kysané smetany, 1 žloutek

Jak na to:

Očištěnou, vykuchanou a omytou rybu nakrájíme na menší kousky. Na rozbředlém másle zpěníme posekanou cibuli, přidáme mletou červenou papriku, pokrájenou rybu a udusíme do měkka. Očištěnou hlavu, ocasní ploutev, kosti a jikry zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, zelenou papriku, rajče, celý pepř, bobkový list a uvaříme. Potom přecedíme, nalijeme na dušenou rybu a spolu ještě chvíli povaříme. Do hotové polévky přidáme posekanou zelenou petrželku a žloutek rozkvedlané v zakysané smetaně.

Podobné recepty:

Kyselá polévka - couračka, Velikonoční bramborový salát se zeleninou, Kyselá polévka se zeleninou, Kyselá vaječná polévka, Kyselá vaječná polévka