Větrníky

14.10.2011
Potřebujeme:

6 dcl vody, sůl, 180 g oleje, 10 vajec
Náplň: 1 l mléka, 2 ks Palmarínu, 400 g cukru, 4 vanilkové pudinky, ananasovou příchuť

Jak na to:

Do větší nádoby nalijeme 6 dcl vody, osolíme a přidáme 180 g oleje. Přivedeme do varu a přidáme 450 g hladké mouky speciál. Dobře promícháme a odstavíme z ohně. Postupně po jednom vmícháme 10 vajec. Vznikne hladká, poměrně tuhá směs. Těsto dáme do cukrářského sáčku a vytlačujeme přes kovový nástavec. Tvarujeme poměrně malé věnečky, pečením se zvětší. Pečeme v rozehřáté troubě a asi po 10 minutách teplotu snížíme. Vychlazené prořízneme a naplníme nádivkou. Z mléka, cukru a Zlatých klasů uvaříme pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Utřeme Palmarín a postupně vmícháme pudink a přidáme příchuť.

Podobné recepty:

Karamelová poleva na větrníky a věnečky, Slané větrníky na Silvestra, Vanilkové věnečky, Větrníky, Větrníky