Vanilkové věnečky

22.3.2012
Potřebujeme:

100 g oleje, 380 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 6 vajec
Náplň: 0,5 l mléka, 120g krystal cukru, 1,5 vanilkového pudinku, 1 máslo, rum

Jak na to:

Do kastrolku si dáme olej a vodu a uvaříme. Přidáme mouku a směs mícháme tak dlouho, až se nám začne těsto lepit na stěny hrnce. Rendlík odstavíme a směs necháme vychladit.
Obsah přeložíme do nádoby a promícháme ho s vajíčkem. Vypracujeme vláčné těsto, které naplníme do cukrářského sáčku. Na plech vyložený papírem stříkáme věnečky nebo větrníky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C.
Uvaříme si pudink s cukrem a po vychlazení ho smícháme s máslem a rumem. Horké věnečky překrojíme a necháme vychladit. Potom spojujeme krémem a vrch pocukrujeme, nebo polijeme polevou.

Podobné recepty:

Vínové věnečky, Rumové věnečky, Věnečky, Bramborové věnečky, Věnečky z odpalovaného těsta