Hlívové rizoto s kapustou
14.10.2011

malou hlávku kapusty, rýži, sádlo, 300 g hlívy, máslo, sůl, pepř
Jak na to:Malou dobře očištěnou hlávku kapusty uvaříme v polévce a nadrobno posekáme. Spaříme, propláchneme studenou vodou. 250 g rýže a osmahneme ji na 2 lžících rozpáleném sádle, osolíme, podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a dáme do trouby dusit. Mezitím nakrájíme hlívy na nudličky, podusíme je na kousku másla, osolíme a opepříme. Když rýže změkne vmícháme do ní hlívy, sterilovaný hrášek a uvařený posekaný kapusta. Vše necháme prohřát na slabém ohni a podáváme posypané tvrdým sýrem.
Podobné recepty:Hlívové rizoto s vínem, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto