Lahůdkové selské řízky

řízky
Marináda: 1 dcl olivového oleje, 1 KL harmonie chuti, 1 KL mleté červené papriky, 1 stroužek česneku
Náplň: 1 uzenou klobásu, 1 kyselou okurku, tvrdý sýr, 1 kapii
Na obalování: 2 vejce, 20 dkg strouhaného sýra, hladkou mouku, strouhanku, sůl, vegetu
Řízky mírně nařízneme tak, aby se daly naplnit. Potom je naklepeme, osolíme a opepříme.
V oleji rozmícháme harmonii chuti, papriku a česnek. Řízky rozložíme, na každou polovinu dáme čtvrtku klobásy, čtvrtku okurky, kousek sýra a pásek kapie.
Přeložíme druhou polovinou řízku a spojíme párátkem. Potom natřeme marinádou a zbylou polijeme po řezným a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Mezitím vejce vyšleháme se sýrem a osolíme. Řízky obalíme v mouce smíchané s vegetou, pak ve vejčité-sýrové směsi a v strouhance. Smažíme na horkém oleji dozlatova.
Výbornou přílohou jsou Koprové brambory. Brambory pokrájíme na osminky, dáme na plech, osolíme pokapeme olivovým olejem a posypeme koprem. Upečeme do křupavá.
Lahůdkové řízky, Zdravá pórková polévka, Lahůdkové řízky, Harmonické kuřecí řízky, Lahůdkové řízky