Bábovka

1.11.2011
Potřebujeme:

4 vejce, 400 ml krystalového cukru, 1 šlehačku, 600 ml hladké mouky, 1 kypřící prášek, 1 lžíci kakaa, 1 lžíci oleje, 1 lžíci mletých ořechů, máslo na vymazání formy, hrubou mouku na vysypání formy, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme tekutou šlehačku a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto dobře vymícháme. Velkou Bábovkovou formu dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou. Přibližně třetinu těsta nalijeme na dno formy. Zbytek těsta rozdělíme na 2 části - do jedné zapracujeme kakao, které jsme rozmíchali s 1 lžící oleje, do druhé vmícháme mleté ​​ořechy. Do formy nejprve nalijeme kakaové těsto a pak ořechové. Pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě, aby bábovka pomalu a rovnoměrně narostla. Upečenou bábovku vyjmeme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka