Kuře netradičně

Potřebujeme:

1 kuře, 1 lžíci rajského protlaku, 15 malých cibulek, 15 malých žampionů, 100 ml bílého vína, 100 ml vývaru, 50 g másla, 1 stroužek česneku, 10 g hladké mouky, pepř, sůl, olej, petrželku

Jak na to:

Omyté osušené kuře rozporcujeme a ze všech stran osmažíme na oleji dozlatova. Opražené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do výpeku z kuřete přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a krátce orestujeme, mícháme, dokud mouka neztmavne. Na rozehřátém másle podusíme dohněda cibulky a žampiony. K rajčatové omáčce přidáme opražené maso, podušené cibulky, žampiony a rozetřený česnek. Přilijeme bílé víno a vývar a vše pomalu dusíme doměkka. Hotové porce uložíme na horkou mísu, obložíme žampiony a cibulkami a polijeme omáčkou. Podáváme posypané sekanou petrželkou a s opečeným chlebem.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli