Italský salát

Potřebujeme:

15 dkg vařených brambor, 12 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg hrášku, 15 dkg šunky, 1 vejce, 1 kyselou okurku, 1 malé jablko, sůl, ocet, pepř, 280 ml majonézy, 1 zakysanou smetanu, cukr

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě, očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou zeleninu uvaříme každou zvlášť, celer do poloměkka, a pak celer a mrkev nakrájíme. Uvařený hrášek necháme okapat. Pokrájíme si i očištěné jablko, okurku, šunku a natvrdo uvařená vejce. Vše dáme do misky opepříme, okyselíme, osolíme, osladíme, přidáme smetanu, promícháme a spojíme s majonézou.
Podáváme jako předkrm. Může se použít na plnění vajec, rajčat nebo na obložené chlebíčky.

Podobné recepty:

Italský salát Napoli, Špagety s italským salátem, Italský rajčatový salát, Italský rajčatový salát, Italský salát