Zapékané filé s bylinkami

7.11.2011
Potřebujeme:

600 g mraženého rybího filé v kostkách, 1 PL oleje
Bylinková směs: 1 PL posekané petrželky, 1 PL posekané koprové natě, 4 až 5 lístků čerstvé bazalky, 1 plátek toustového chleba bez kůrky, 50 g másla, 1 žloutek, pepř , sůl
Omáčka: 100 ml smetany na vaření, pepř, sůl, 1,5 lžičky světlé jíšky

Jak na to:

Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Ty rozmixujeme spolu se střídkou z chleba, změklým máslem a se žloutkem. Částečně rozmrazené, omyté a osušené filety opečeme na oleji z obou stran (asi 5 minut), vyjmeme a odložíme do tepla. Připravíme si omáčku. Do výpeku přilijeme smetanu, ochutíme solí, pepřem a zahustíme jíškou. Promícháme a krátce povaříme. Opečené filé potřeme z jedné strany připravenou bylinkovou směsí a dáme zapéct na 8 až 10 minut do vyhřáté trouby. Rybí filé podáváme s opékanými bramborami a připravenou omáčkou.

Podobné recepty:

Zapékané filé, Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Zapékané rybí filé se špenátem, Zapékané filé s bramborami a kari, Zapékané filé