Kuřecí smetanový paprikáš
3.11.2011
1 kuře, 80 g oleje, 70 g cibule, 1 lžičku mleté červené papriky, 1 lžičku rajčatového protlaku, 400 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, sůl
Jak na to:Očištěné a opláchnuté kuře naporcujeme. Nadrobno posekanou cibulku podusíme doměkka na oleji. Přidáme mletou papriku a kuře. Podusíme. Aby se maso nepřipálilo, podlijeme směs trochou teplé vody. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a dusíme, dokud maso není měkké. Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s moukou. Pokud by šťáva byla příliš hustá, přidáme trochu horké vody. Dochutíme solí. Jako přílohu podáváme domácí halušky nebo těstoviny.
Podobné recepty:Kuřecí paprikáš s houbami, Pikantní chuťovky, Roqfortová pomazánka, Roquefortová pomazánka, Slaný závin