Kuřecí smetanový paprikáš

Potřebujeme:

1 kuře, 80 g oleje, 70 g cibule, 1 lžičku mleté ​​červené papriky, 1 lžičku rajčatového protlaku, 400 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, sůl

Jak na to:

Očištěné a opláchnuté kuře naporcujeme. Nadrobno posekanou cibulku podusíme doměkka na oleji. Přidáme mletou papriku a kuře. Podusíme. Aby se maso nepřipálilo, podlijeme směs trochou teplé vody. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a dusíme, dokud maso není měkké. Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s moukou. Pokud by šťáva byla příliš hustá, přidáme trochu horké vody. Dochutíme solí. Jako přílohu podáváme domácí halušky nebo těstoviny.

Podobné recepty:

Kuřecí paprikáš s houbami, Pikantní chuťovky, Roquefortová pomazánka, Roqfortová pomazánka, Slaný závin