Zelené fazolky s hlívou
3.11.2011

600 g zelených fazolek, 150 g hlívy, 30 g másla, 100 g rajčat, 50 g hrášku, petrželku, 10 g mouky, 150 ml smetany, cukr, sůl, pepř, polévkové koření, vegetu
Jak na to:Fazolky očistíme, konečky odřízneme, šikmo pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm, zalijeme vařící osolenou a trošku oslazenou vodou a asi 25 minut vaříme v nepřikryté nádobě. Scedíme. Hlívy nakrájíme na proužky, osmahneme, promícháme s fazolkami, spolu s rajčaty pokrájenými na dílky, hráškem, sekanou petrželkou, pomoučníme, polijeme smetanou, několik minut dusíme a ochutíme.
Podobné recepty:Fazolkový prívarok, Salát ze zelené fazolky, Zelené fazolky na kari, Polévka ze zelené fazolky, Polévka ze zelené fazolky