Čokoláda

2.11.2011
Potřebujeme:

75 dkg krystalového cukru, vanilkový cukr, 3 dcl vody, 25 dkg ztuženého tuku (Cera), 50 dkg sušeného mléka, 5 dkg kakaa, 10 dkg sekaných ořechů (nemusí být)

Jak na to:

Vodu s oběma cukry uvedeme do varu, uvaříme 4 minuty, pak přidáme na plátky pokrájený ztužený tuk a mícháme, dokud se rozpustí. Přidáme sušené mléko a nakonec kakao. Pokud suroviny rozdělíme na dvě části můžeme udělat čokoládu bílou i hnědou, s oříšky i bez nich. Do kovových formiček na čokoládu vložíme staniol, nalijeme čokoládu, necháme v chladu (pokud spěcháme tak v lednici nebo mrazáku) a po ztuhnutí zabalíme do celofánu a vyklopíme. Pokud chci dělat salonky dáme na pekáč a po vychladnutí mokrým nožem nakrájíme malé čtverečky.

Podobné recepty:

Černobílá čokoláda, Mražená čokoláda, Domácí čokoláda, Čokoládky z čokolády, Margot řezy