Bourgignon

Potřebujeme:

750 g hovězího (nebo jehněčího) masa, 3 velké cibule, 400 g mrkve, slaninu, tymián, bobkový list, pepř, sůl, 1 l červeného vína

Jak na to:

Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev a cibuli na kolečka. Vše naskládáme do misky (nejlépe do kameninový hrnec) střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve. Celé zalijeme vínem (nešetříme!), přidáme koření. Necháme den a noc odležet v chladu. Druhý den scedíme víno (nevyléváme!) a rozebereme jednotlivé složky. Na slanině necháme zesklovatět cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme maso, orestujeme, a pak přidáme mrkev. Zalijeme vinným nálevem, ve kterém bylo maso naložené a na mírném ohni necháme asi 3 hodiny pomalu bublat. Pokud se tato závěrečná fáze dělá v tlakovém hrnci, stačí 1 hodina. Bourgignon podáváme nejlépe s bílým chlebem.

Podobné recepty:

Bourgignon