Bourgignon

Potřebujeme:

750 g hovězího masa (jehněčího), 3 velké cibule, 400 g mrkve, slanina, tymián, bobkový list, pepř, sůl, 1 l červeného vína

Jak na to:

Maso nakrájejte na větší kostky, mrkev a cibuli na kolečka. Vše napěchujeme do misky (nejlepší je kameninový hrnec), střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve. Celé to zalijte vínem a přidejte koření. Nechte den a noc odležet v chladu.
Druhý den sceďte víno (ale nevylijte ho) a rozeberte jednotlivé složky. Na slanině nechte zesklovatět cibuli pokrájenou na kostičky, přidejte maso, orestujte, pak přidejte mrkev. Zalijte slitým vinném, ve kterém bylo maso naloženo a na mírném ohni nechte asi 3 hod. pomalu bublat. Pokud se tato závěrečná fáze dělá v tlakovém hrnci, stačí vám 1 hod.
Nejlepší je podávat s bílým chlebem.

Podobné recepty:

Bourgignon