Olympusové řezy

2.11.2011
Potřebujeme:

4 vejce, 20 dkg moučkového cukru, 2 dcl oleje, 20 dkg hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 Pl kakaa
První krém: 100 g másla, 750 g tvarohu, 1 vanilku, 200 g moučkového cukru
Druhý krém: 7 dcl Olympusu, 8 PL krysy. cukru, 2 zlaté klasy

Jak na to:

Vejce oddělíme. Do bílek dáme cukr a vyšleháme hustou pěnu. Do žloutek dáme olej a vyšleháme. Do vyšlehaných žloutků přidáme střídavě mouku smíchanou s kypř.práškem a kakaem a s vyšlehanou pěnou. Hmotu vylijeme na plech s papírem a pečeme při 200 C. Po upečení necháme vychladnout a na vychladlý korpus natřeme první krém.
Příprava prvního krému: Všechny suroviny spojíme a vyšleháme. Natřeme na korpus a necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí natřeme druhý krém.
Příprava druhého krému: Všechny suroviny smícháme a uvaříme na hustou hmotu, kterou necháme vychladnout a vychladlou hmotu natřeme na první náplň. Zákusek necháme ztuhnout a krájíme na obdélníky.

Podobné recepty:

Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy