Pikantní kmínová polévka
2.11.2011
3 / 4 l vývaru, 1,5 dcl bílého vína, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíci hladké mouky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 1 cibuli, 100 g slaniny, 1 lžíci kmínu, pepř, sůl
Jak na to:Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na 1 lžíci másla podusíme. Podlijeme vínem, vývarem a povaříme. Smetanu promícháme s moukou a spolu s kmínem přidáme do polévky. Ochutíme solí a pepřem. 1-2 krajíce černého chleba nakrájíme na kostky a osmahneme na másle spolu s česnekem. Do polévky přidáme těsně před konzumací.
Podobné recepty:Kmínová polévka, Kmínová polévka, Kmínová polévka, Kmínová polévka , Vydatná bramborová polévka s uzeninou