Kmínová polévka
7.4.2011
2 lžíce kmínu, 1 lžička čerstvě mletého černého pepře, půl lžička cayenského pepře, 2 lžičky koriandru, dužina z 1 malého citrónu, sůl
Jak na to:Kmín vsypeme do 800 ml vody a ponecháme přes noc na teplém místě. Slijeme a uchováme zvlášť kmín a tekutinu. V mixéru důkladně (2-3 minuty) zpracujeme v 100 ml kmínové vody kmín, černý a cayenský pepř, dužinu citrónu a koriandr. Směs povaříme 5 minut, přilijeme zbylou kmínovou vodu, osolíme a ponecháme rozležet mimo zdroj tepla asi 1 hodinu. Polévku je možno podávat teplou i studenou.
Podobné recepty:Kmínová polévka, Kmínová polévka, Kmínová polévka, Pikantní kmínová polévka, Jahodová polévka