Pivo z pampelišky a lopuchu

Potřebujeme:

Kořen pampelišky a lopuchu, cukr, vodu, melasu, kvasnice (droždí)

Jak na to:

Vykopané kořeny důkladně omyjeme, případně očistíme kartáčem. Pak je nakrájíme na plátky a vložíme do hrnce s vodou. Když voda sevře, přidáme kilo cukru a lžíci melasy. Chvilku povaříme a pak roztok přecedíme přes jemné sítko. Na chladném místě necháme vychladnout, pak přidáme kvasnice (droždí), nádobu uzavřeme a necháme 5 dny odležet. Po 5 dnech můžeme přelít do lahví a necháme odpočívat ještě 14 dny. Pak můžeme ochutnávat.

Podobné recepty:

Severský salát, Čajová směs proti bolestem žlučníku, Léčivý čaj proti žaludečním, střevním a žlučníkovým potížím, Pampeliškový med, Pampeliškový med