Pampeliškový med
13.2.2009
400 květů pampelišky, 2 citrony, 2 kilogramů krystalového cukru
Jak na to:V čistém prostředí natrháme 400 květů pampelišky (bez stonků). Květy se osprchujeme rychle vodou. Necháme trochu okapat, dáme do přiměřeně velkého hrnce a zalijeme 2 litry vody. Přidáme dva oloupané citrony, na plátky nakrájené a jader zbavené, uvedeme do varu a necháme 15 minut povařit. Odstavíme a necháme 24 hodin louhovat. Potom přecedíme přes plátýnko a trochu vymačkáme. Přidáme 2 kg krystalového cukru a svaříme do hustoty sirupu nebo medu. Slijeme do sklenic a zavíčkujeme.
Podobné recepty:Pampelíškový med, Pampeliškový med, Pampeliškový med, Pampeliškový med (sirup), Zázvorový čaj