Masová polévka s houbami na čínský způsob

Potřebujeme:

4 sušené čínské houby, 115 g kuřecího masa, 200 g sýra tofu, 50 g sterilovaných nakrájených bambusových výhonků, 0,6 l kuřecího vývaru, 1 lžíci suchého bílého vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci rýžového octa, sůl, mletý bílý pepř , 1 lžíci kukuřičného škrobu

Jak na to:

Houby namočíme do vody na 20 minut, pak je vymačkáme, odstraníme nohy a nakrájíme na proužky spolu s masem, tofu a bambusovými výhonky. Vývar svaříme, vložíme do něj všechny suroviny, dáme sevřít a vaříme 1 minutu. Přilijeme víno, sójovou omáčku, ocet, osolíme, opepříme a několik minut vaříme. Polévku zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství vody a mícháme, dokud nezhoustne. Ihned podáváme.

Podobné recepty:

Kuřecí vývar s palačinkovým nudlemi na čínský způsob, Masová polévka s houbami, Kuřecí křídla na čínský způsob, Kuřecí prsa na čínský způsob, Kuře na čínský způsob