Hlívové rizoto s vínem
4.11.2011

1 cibuli, 30 g másla, 30 g slaniny, 250 g rýže, 300 g hlívy, sůl, 1 lžíci rajského protlaku, petržel, nať, pepř, 3 l vývaru z kostky masoxu, 100 ml bílého vína, 100 g strouhaného sýra
Jak na to:Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v pánvi na másle a slanině, přidáme omytou rýži a dobře promícháme. Do takto připravené rýže přidáme nadrobno nakrájené hlívy, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem a vínem,. Uvaříme do měkka. Podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.
Podobné recepty:Hlívové rizoto s kapustou, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Hallowenské tykvové rizoto