Hovězí s fazolemi

Potřebujeme:

500 g hovězího masa, 1 cibuli, 1 lžičku hladké mouky, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky pepře chilli, 1 lžičku soli, mletý pepř, 100 ml červeného vína, 1 kostku masového bujónu, 1 konzervu nakrájených rajčat, 1 konzervu fazolí ve slaném nálevu, olej

Jak na to:

Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme nadrobno (česnek posekáme na menší kousky). Omyté osušené maso umeleme. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté ​​maso, osmahneme a posypeme 1 lžičkou hladké mouky. Potom přidáme posekaný česnek, 0,5 lžičky pepře chilli, lžičku soli a pepř. Podlijeme červeným vínem a masovým bujónem a 15-20 minut pod pokličkou dusíme. K udušení směsi přidáme nakrájená rajčata a přecezenou odkapanou fazole (můžeme přidat i malou konzervu kukuřice). Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě 10 minut dusíme.

Podobné recepty:

Paprikový salát s fazolemi, Sýrový salát s červenou fazolemi, Kapustnice s fazolemi, Masový salát s fazolemi, Hovězí guláš s fazolemi