Kuřecí játra na rožni

7.11.2011
Potřebujeme:

500 g drůbežích jater, 150 g šunky, 100 g žampionů (z konzervy), sůl, pepř, 60 g oleje, 2 velká jablka, máslo na opékání, 4 krajíce bílého chleba, petrželku

Jak na to:

Omytou játru usušíme a nakrájíme na kostky. Plátky šunky nakrájíme na čtvrtky, hlavičky žampionů necháme okapat na sítu. Vše střídavě napichujeme na jehly, osolíme, opepříme a pečeme 5 minut na horkém oleji. Oloupaná jablka, ze kterých jsme odstranili jádra, nakrájíme na kostky velké asi 1 cm, opečeme na horkém oleji spolu s kostkami bílého chleba do zlatová. Na zahřátí mísu položíme jehly, obložíme jejich chlebem a jablky a ozdobíme petrželkou.

Podobné recepty:

Kuřecí játra s anglickou slaninou na rožni, Kuřecí játra na rožni, Jednoduchá kuřecí játra, Kuřecí pohoda, Kuřecí játra na rožni