Kuřecí játra na rožni
½ kg drůbežích jater, 150 g šunky, 100 g žampionů (z konzervy), sůl, pepř, 60 g oleje, 2 velká jablka, máslo na opékání, 4 krajíce bílého chleba, petrželka
Jak na to:Omytá játra usušte a pokrájejte na kostky. Plátky šunky pokrájejte na čtvrtky, hlavičky žampionů nechte okapat na sítku. Vše střídavě napichujte na jehly, osolte, opepřete a pečte 5 min. na horkém oleji. Oloupaná jablka, z nichž odstraňte jádra, pokrájejte na kostky velké asi 1 cm, opečte na horkém oleji spolu s kostičkami bílého chleba dozlatova. Na zahřátí mísu položte jehly, obložte je chlebem a jablky a ozdobte petrželkou. Jako přílohy podávejte červenou řepu, salát se sýrem a brambory.
Podobné recepty:Kuřecí játra s anglickou slaninou na rožni, Kuřecí játra na rožni, Jednoduchá kuřecí játra, Kuřecí pohoda, Kuřecí játra trochu jinak