Bábovka

24.11.2011
Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 250 g cukru, vanilkový cukr, 1 / 2 sáčku prášku do pečiva, 6 vajec, 2 hrnky vlažné vody, 2 dcl oleje, 4 lžíce kakaa (i více)

Jak na to:

Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Za stálého míchání přilijeme vodu a postupně přidáme olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Střídavě ho s moukou, do které jsme přidali prášek do pečiva, vmícháme do žloutkové hmoty. Polovinu těsta vylijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Do zbylé poloviny těsta vmícháme kakao. Kakaovým těstem bábovku doplníme. Pečeme asi 30-45 min. V předehřáté troubě 15 -18 * C.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka