Zapékané jehněčí řízky
6.11.2011

800 g jehněčího masa, 2 lžíce hořčice, strouhanku na obalování, 2 vejce, sůl, olej na smažení
Marináda: 200 ml vody, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci kečupu,, 1 lžíci másla, 1 lžíci oleje, 1 lžičku vegety, pepř koření
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme hořčicí a necháme odležet alespoň 4 hodiny. Řízky obalíme ve strouhance a znovu vyklepeme. Obalíme je ve vyšlehaných a osolených vejcích a osmažíme na oleji. Z jednotlivých surovin připravíme marinádu a dobře vymícháme. Vypražené řízky na šikmo poklademe do pekáče, zalijeme připravenou marinádou, zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Podobné recepty:Dušená jehněčí kýta, Zapékané kuřecí řízky, Zapékané vepřové řízky, Zapékané řízky, Zapékané řízky