Hovězí s fazolemi

Potřebujeme:

450 g hovězího zadního masa bez kosti, 400 g červených fazolí, 250 ml červeného vína, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 malý rajčatový protlak (nebo oloupaná rajčata z konzervy), 2 lžíce oleje, 2 čerstvé červené papriky, 1 lžičku kmínu , 1 lžičku majoránky, 1 lžičku nasekaných chilli papriček, 1 bujónové kostky, 1 lžíci nasekané petrželky, sůl

Jak na to:

Fazole na noc zalijeme vodou. Potom vodu scedíme, nalijeme červené víno a vaříme asi 10-15 minut. Maso pokrájíme na drobné kousky a orestujeme na oleji. Přidáme dvě pokrájené cibule, prolisovaný česnek a spolu smažíme. K masu přidáme protlak, fazole, ochutíme kořením, promícháme a zalijeme takovým množstvím vody, aby bylo vše zakryté. Před koncem vaření přidáme bujónové kostky, papriky nakrájené na proužky a opatrně ochutíme solí. Dusíme doměkka. Maso podáváme ozdobené kolečky cibule a posypané petrželkou.

Podobné recepty:

Paprikový salát s fazolemi, Sýrový salát s červenou fazolemi, Kapustnice s fazolemi, Masový salát s fazolemi, Hovězí guláš s fazolemi