Jahodový dort

9.11.2011
Potřebujeme:

3 vejce, 100 g moučkového cukru, 3 lžíce vody, 120 g polohrubé mouky, 1 lžičku kypřícího prášku, tuk na vymazání formy, mouku na vysypání formy Krém: 350 g šlehané smetany, 100 g jahod, 40 g jahodového džemu
Na ozdobu: například posekané pistácie

Jak na to:

Celé vejce vyšleháme s cukrem, po lžících přidáme vodu a utřeme do pěny. Potom zlehka přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a ve vyhřáté troubě upečeme. Upečené vychladlé těsto nahrubo natřeme vyšlehanou smetanou. Na šlehačkovou vrstvu poklademe očištěné a umyté nakrájené jahody. K jahodového džemu přidáme lžičku studené vody a za stálého míchání při mírné teplotě zahřejeme. Necháme vychladnout. Povrch dortu pokapeme zředěným džemem a ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Podobné recepty:

Jahodový dort, Růžový dort, Jahodový dort, Jahodový dort se šlehačkou, Jahodový dort s tvarohem