Jahodový dort se šlehačkou

5.10.2011
Potřebujeme:

6 vajec, 6 lžic krys. cukru, 4 lžíce vlažné vody, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce maizeny, 1 / 2 kypřícího prášku, štípe soli, jahodový džem
Náplň: 500 ml mléka, 2 balíčky jahodového pudinku, 150 g másla, 80 g moučkového cukru, 150 g jahod , 1 smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky

Jak na to:

Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Po jednom vmícháme žloutky, střídavě s vlažnou vodou, přeositou moukou, promíchanou s kypřícím práškem, maizenu a sůl. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a v středně vyhřáté troubě upečeme. Vychladlý korpus překrojíme na dvě části, jednu natřeme džemem, nádivkou, přikryjeme druhou částí a necháme ztuhnout. Dort natřeme šlehačkou se ztužovačem, ozdobíme jahodami a odložíme do chladničky nejméně na 1 hodinu.
Náplň: Z mléka a pudinků uvaříme hustou kaši. Do vlažné kaše přidáme máslo, moučkový cukr a vyšleháme dohladka. Z umytých jahod si část odložíme na zdobení, zbytek pokrájíme a vložíme do nádivky.

Podobné recepty:

Jahodový dort, Růžový dort, Jahodový dort s piškoty, Ořechově - kávová dort, Jahodový dort