Kuřecí maso na jehle s omáčkou

Potřebujeme:

400 g kuřecích prsíček, 1 jablko, 1 stroužek česneku, 7 lžic oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci kari, 1 velkou mrkev, sůl, 1 červenou a 1 zelenou papriku, 2 malé cibule, 12 kusů plátků prorostlé slaniny, 2 lžíce sladké smetany, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 12 menších plátků. Česnek prolisujeme do mísy, přidáme 4 lžíce oleje, citronovou šťávu, kari a dobře promícháme. Maso vložíme do marinády, promícháme a necháme stát asi hodinu.
Očištěnou mrkev nakrájíme na šikmé oválky, které povaříme ve slané vodě asi 3 minuty. Papriku nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a rozdělíme na 8 dílů.
Kuřecí maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Každý kousek masa zabalíme do plátku slaniny.
Na jehly nabodneme 3 závitky, střídavě jejich překládáme zeleninou, tak aby byla na začátku i na konci jehly. Osolíme, opepříme a opékáme 8-10 minut za občasného otáčení.
Během opékání potíráme marinádou. Připravíme si omáčku z jablek s kari kořením, která se velmi hodí k tomuto jídlu.
Do výpeku přidáme citrónovou šťávu, 125 ml vývaru, nakrájené nebo nastrouhané jablko, které rozvaříme v omáčce. Ochutíme medem, citronovou šťávou a kari. Omáčku zjemníme 2 lžícemi smetany.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa na jehle, Jehněčí na jehle, Kuřecí játra na jehle, Maso na jehle, Grilované kuřecí prsa s broskvovou omáčkou