Vepřové kapsy s kysaným zelím

Potřebujeme:

4-6 silnějších řízků s kotletu, 1 / 2 kg kysaného zelí, 3-4 cibule, asi 5 dkg slaniny, sůl, 1 dcl bílého vína, pepř, olej

Jak na to:

Nakrájíme si hrubší řízky a ostrým nožem uděláme taštičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvařit, přidáme kysané zelí, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme.
S dušenou zelím naplníme kapsy, spojíme jehlou nebo špejlí, osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Opečené uložíme na pekáč, nakrájíme na kolečka 3-4 cibule podlijeme 2-3 dcl vody, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct do trouby na 200 ° C.
Pečeme 30-45 minut, během pečení občas podléváme. 5 minut před ukončením odkryjeme pekáč a dopečeme. Podáváme s pečenými bramborami.

Podobné recepty:

Moravská placka, Pivovarské ražniči, Kuře na způsob kachny, Vepřové koleno s fazolemi a kysaným zelím, Vepřové na divoko