Zeleninový salát

Potřebujeme:

0,5 kg zralých rajčat, 0,5 kg zelené a červené papriky, 1 velkou okurku, 0,5 kg cibule, sůl, pepř

Nálev: 1 litr vinného octa, špetku cukru, 5-6 borůvek, 1 bobkový list

Jak na to:

Zeleninu nastrouháme na tenké plátky, mírně osolíme rajčata, okurku, cibuli a s paprikou ukládáme po vrstvách do kameninové nádoby. Každou vrstvu posypeme kořením. Zalijeme horkým nálevem a uzavřeme.
Necháme ležet 4 týdny v chladné místnosti, a pak z něj postupně odebíráme podle potřeby.

Podobné recepty:

Cottage fit salát, Kuře na Moravance, Míchaný zeleninový salát, Zeleninový salát s tuňákem a olivami, Zeleninový salát s tofu krutónky