Kuře s nektarinkovou omáčkou

11.11.2011
Potřebujeme:

4 kuřecí řízky, sůl, pepř, 1 lžíci másla, kari koření, 1 dcl bílého vína, 2 nektarinky, 10 mandlí, 2 cl pomerančového likéru, 1 lžičku solamylu

Jak na to:

Omyté a osušené řízky jemně naklepeme, potřeme kořením a na másle upražíme do zlatová. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme a při střední teplotě dusíme asi 25 minut. Mezitím oloupeme nektarinky, vypeckujeme je a nakrájíme na plátky. Mandle zalijeme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na proužky a opražíme na suché pánvi. Maso vyjmeme, výpek zalijeme likérem, omáčku spojíme se solamylem a ochutíme. Nektarinky a kuřecí maso ohřejeme v omáčce a podáváme posypané mandlemi.

Podobné recepty:

Kuře na Cole, Kuře se zakys. smetanou, Kuře na pivě, Pikantní kuře s citronovou omáčkou, Kuře v rajčatové omáčce