Hlíva po provensálsku

Potřebujeme:

500 g hlívy, 80 g másla, 3 lžíce smetany ke šlehání, mletý pepř, sůl, 2 cibule, 5 rajčat, 150 g sýra

Jak na to:

Pokrájené hlívy podusíme na polovině másla, vmícháme smetanu, opepříme a osolíme. Na druhé polovině másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a podusíme do měkka. Stáhneme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Podušené hlívy vložíme na dno ohnivzdorné mísy misky, na ně dáme vrstvu rajčat se sýrem a pod grilem krátce zapečeme.

Podobné recepty:

Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva zapečená s bramborami, Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Hlíva po řecky