Zapečené palačinky v karamelový pudink

Potřebujeme:

3 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky minerálky, 2 vejce, 1 KL prášku do pečiva, 1 KL soli, 1 PL moučkového cukru, rozinky (nemusí být)

Puding: 1 litr mléka, 2 karamelové pudinky, 5 PL krystalového cukru
Čepička: 3 bílky, 3 PL moučkového cukru
Na ozdobu: šlehačku

Jak na to:

Z mouky a vody metličkou vyšleháme hladkou směs, přidejte kávovou lžičku prášku do pečiva, sůl, moučkový cukr a vejce.
Těsto dobře vymícháme a dejte na chvilku do chladu odpočinout. Uvařte pudink z litru mléka, dvou pudinkový karamelových prášků a pěti lžic cukru.
Puding nemusíte vařit do úplného zhoustnutí, když bude řidší, lépe zalijete připravené palačinky v pekáči. Upečte palačinky a mírně vychladlé jejich potírejte uvařeným pudinkem.
Naplněné palačinky svineme, nakrájejte na půlky. Pokud máte, přidejte rozinky a zalijte zbylým pudinkem a dejte palačinky zapéct. Postačí půlhodinka při teplotě 170 stupňů.
Mezitím vyšlehejte elektrickým šlehačem bílky s cukrem.
Předpečené palačinky: Vrch potřete bílkovou pěnou a dejte zapéct do zlata. Dávejte pozor, sníh se rychle spaluje.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Palačinky s tvarohovou-pudingovou nádivkou, Zapečené palačinky, Zapečené ovocné palačinky, Zapečené palačinky v karamelovém pudinku